Zaterdag 10 juni heeft de Lions Club Houten alweer voor de 19e keer het Lions Ouderenfestijn georganiseerd in de verpleeghuizen in Houten. Dit jaar werd ook Het Vertrouwde Dorp meegenomen in de festiviteiten. Dit keer werd er dus in alle vier de verpleeg en verzorgingshuizen in Houten een feestje gevierd. Het Houtens Erf, het Haltna Huis, de Loerickerstee en dan ook voor de eerste keer in het Vertrouwde Dorp.

Ondanks het warme weer zijn er veel bewoners en familieleden naar de optredens komen kijken en luisteren. De artiesten waren dit jaar de Holzers, het trio Troubadot, John van Maanen en de Utrechtse blues band Captain Morgan Express.

De artiesten traden in verschillende tehuizen op en in de pauzes was er piano spel onder andere van Rob de Boer en in het Haltna huis speelde Ymke Pril op viool. In Het Vertrouwde Dorp was er een bewoonster die pauze pianospel ten gehore bracht, ze was aanvankelijk wat nerveus maar speelde erg mooie klassieke nummers.

In die pauzes werden de bewoners verrast met een hapje en drankje uitgeserveerd door de Lions leden en hun partners.

In alle huizen werd flink meegeleefd met de muziek en het gezang en in Het Vertrouwde Dorp werd zelfs enthousiast de polonaise gelopen door een aantal bewoners.

Nadat de laatste tonen wegebden werd er nog nagenoten van een glaasje advocaat met slagroom, een glaasje wijn of fris en natuurlijk lekkere borrelhappen verzorgd door de Lions ladies.

Het feest kon mede georganiseerd worden door een bijdrage uit het Ondernemersfonds Houten.